З початку року в Україні говорять про можливе підвищення цін на комунальні послуги, проте офіційних рішень із цього приводу не було ухвалено.

Тим не менш, деякі органи влади вже зробили заяви про те, що ціни можуть збільшитися найближчим часом. Тому варто поговорити про те, як зміниться ситуація із 1 травня 2023 року.

Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube
Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube

Зокрема, з початку травня тарифи на електроенергію залишилися на рівні 1,44 грн/кВт-годину (при споживанні до 250 кВт на місяць) та 1,68 грн/кВт-годину при споживанні понад 250 кВт.

Проте голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) Костянтин Ущаповський заявив, що уряд розглядає два варіанти підвищення тарифів на електроенергію - до 2,40 грн/кВт-год та до 2,80 грн/кВт -рік .

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Щодо водопостачання, то ситуація залишається без змін. Незважаючи на те, що водоканали висловлювали намір підняти ціни на водопостачання, НКРЕКУ ще не ухвалило відповідного рішення.

Тарифи на світло, скріншот: Facebook
Тарифи на світло, скріншот: Facebook

На початку квітня термін дії річних контрактів на постачання газу побутовим споживачам, укладеним із газопостачальними компаніями, минув. Якщо раптом українці не продовжуватимуть контрактів з існуючими 8 приватними постачальниками послуг, їх переведуть до "Нафтогазу" з фіксованим тарифом 7,96 грн за кубометр.

А ще варто поговорити про те, що тепер із внутрішньо переміщених осіб не стягуватимуть борги за комунальні послуги. Закон діятиме до кінця воєнного стану.

Нагадаємо, в Україні уріжуть субсидії: ще менше громадян зможе отримувати допомогу

Як повідомляв "Знай.uа", передають свідчення вдвічі більше: у "Нафтогазі" пояснили "магічне зростання" цифр у платіжках

Знай.ua писав, у ПФУ назвали категорію українців, які отримали пенсію більше 13 тисяч: похвалитися зможе не кожен