Україна зазнала дефіциту овочів борщового набору через повномасштабну війну, розпочату росіянами 24 лютого 2022 року.

Однак очікується, що все ж таки ціни на ринку мають бути стабілізовані, але виключно після збирання врожаю.

Ринок продуктів, фото: Знай.ua
Ринок продуктів, фото: Знай.ua

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький розповів про подробиці під час участі у телемарафоні. Він зазначив, що можна виділити два основні тренди з вирощування овочів.

Один із них дуже важливий... він стосується Херсонської та Миколаївської областей — деокупованої частини, де вже проводяться посіви та там, де це ще станеться. Зокрема ситуація стосується помідорів. Бо цього року вони у дефіциті, від чого й відповідні ціни у супермаркетах та магазинах.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також він зазначив, що площі, призначені для вирощування овочів борщового набору, збільшуються. Це стосується таких культур, як морква, цибуля, капуста, картопля та червоний буряк.

Продукти у супермаркеті, фото: Знай.ua
Продукти у супермаркеті, фото: Знай.ua

Тому Тарас Висоцький і заявив, що якщо "складати одне на одне", Україна вже пройшла найбільший дефіцит овочів борщового набору.

"І зі збором умовно з осені, з серпня, коли масово збиратиметься врожай, ситуація буде більш позитивною. Ми очікуємо зменшення імпорту, який був досить великий", - заявив він.

І, звичайно, це сильно вплине на ціноутворення.

Нагадаємо, яйця, м'ясо, молоко, ягоди та риба: українцям показали, як влітку зміняться ціни на продукти

Як повідомляв "Знай.ua", обіцяний цінопад продуктів стався? Чим можна запасатися поки що дешево

Знай.ua писав, високі ціни - це лише "верхівка айсберга": чи вистачить овочів українцям у 2023 році і якої якості вони будуть