Помідори та огірки помітно подешевшали, якщо порівнювати з попередніми місяцями. Скільки українцям коштуватиме покупка овочів у популярних супермаркетах, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Вартість помідорів та огірків залишається досить високою, але якщо порівнювати із зимовим періодом та першими місяцями весни, то цінники помітно знизилися.

Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua
Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua

Помідори

Так, станом на 11 травня червоні помідори в середньому пропонуються по 84,67 гривні за кілограм. У квітні цінник був помітно вищим – 98,30 гривні за кіло. Водночас помідори сливка подешевшали більш ніж на 8 гривень - до 140,38 гривні за кіло, а рожеві помідори подорожчали з 145,88 до 147,23 гривні за кіло.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Огірки

Середній цінник на огірки опустився до 104,00 гривні за кілограм, що майже на 84 гривні дешевше, ніж у квітні. Гладкі огірки знизилися в ціні із 132,17 до 106,57 гривні за кілограм. Короткоплідні та тепличні огірки в середньому коштують 83,90 та 79,90 гривні відповідно. Для порівняння, у квітні цінники на них становили 163,37 та 119,94 гривні за кілограм.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цибуля та морква встановлюють нові цінові рекорди: на скільки подорожчали овочі.

Також наш портал інформував, супермаркети оновили цінники на фрукти: де купити дешевше яблука, груші, банани та виноград.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні активно падають ціни на овочі та зелень, але винятки все ж таки є: що відбувається на ринку.