Повномасштабна війна спровокувала різке прискорення інфляції як наслідок стрімке зростання ціни всі категорії товарів. Зокрема менш доступним стало м'ясо. Однак у першій половині травня популярний вигляд потішив здешевленням. Про це свідчать дані моніторингу порталу Мінфін.

Пенсії та зарплати багатьох українців і до повномасштабної війни не дозволяли сильно балувати себе м'ясом та продуктами його переробки. З урахуванням нинішніх цін, дозволити собі даний продукт стало набагато складніше. Втім, деякі види м'яса почали потроху знижуватися в ціні, наприклад, яловичина.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Станом на 11 травня яловичина гуляш у середньому пропонується по 232,31 гривні за кілограм. Це все ще рекордно дорого, але вже на 11 гривень дешевше, ніж у квітні. Цінники на цей вид м'яса стартують від 198,95 гривні за кіло і сягають 260,00 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Водночас яловичі ребра коштуватимуть українцям у середньому 152,98 гривні за кілограм, тобто так само, як і місяцем раніше. Цінники на товар коливаються у межах 140,95-165,00 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети оновили цінники на фрукти: де купити дешевше яблука, груші, банани та виноград.

Також наш портал інформував, в Україні активно падають ціни на овочі та зелень, але винятки все ж таки є: що відбувається на ринку.

Крім того, ми писали свято для шлунка: супермаркети порадували новими цінниками на деякі м'ясні продукти.