Для наших читачів, які мають проблеми з рахунками щодо оплати комуналки, є важливі новини. Справа в тому, що на даний момент є практично єдиний "безболісний" варіант позбутися боргів у квитанціях.

Оптимальний варіант для споживачів, які не можуть сплатити всю суму повністю – укласти з постачальником угоду на реструктуризацію боргів.

Угоду про реструктуризацію укладають ті, хто має борги понад 20 тисяч гривень. Однак цей варіант все одно не ефективний для тих, у кого взагалі немає грошей.

Про це розповів українським журналістам учасник Економічного дискусійного клубу Олег Пензін.

Квітанції, скріншот: YouTube
Квітанції, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як оформити реструктуризацію

Щоб укласти договір та скористатися механізмом реструктуризації (розстрочення) заборгованості за житлово-комунальні послуги, необхідно подати заяву, оригінали та копії документів до офісу постачальника комунальних послуг.

У такому разі знадобляться:

- паспорт (або ID-картка та витяг з Єдиного державного демографічного реєстру);

- картка платника податків (ІПН) (не надається власником ID-картки за наявності ІПН у зазначеному документі);

- документ, що підтверджує право власності житловим приміщенням/квартирою та витяг з Державного реєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності;

- довіреність представника та його паспорт (якщо договір укладатиме представник власника).

Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа
Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа

Що буде з тими, хто не може заплатити за комуналку

"За нашим законодавством не можна накласти арешт на єдину квартиру, пенсійний рахунок. З одного боку, є постанова про те, щоб не списувати борги з майна, яке було зруйновано під час бойових дій. Тобто їм вибачать борги. А ось решті - не вийде "Якщо сьогодні списати всім борги, то в дивному становищі виявляться ті, хто платив. І в такій ситуації більше ніхто не платитиме. І на таке ніхто не піде. Прийде платити", - розповідає Олег Пензін.

Нагадаємо, переселенці під загрозою: як не втратити всі свої гроші.

Раніше повідомлялося, самотнім матерям та незаможним держава відмовить у допомозі: як уникнути обмежень?

Також, не всі українці отримають субсидії: на кого діють обмеження.