В Україні продовжують зростати борги за комуналку. А в умовах постійних відключень електропостачання єдиними доступними благами цивілізації часто залишаються лише тепло та гаряча вода.

У цій ситуації комунальним підприємствам дедалі важче надавати українцям послуги, і багато міст-боржників ризикують залишитись зовсім без тепла та гарячої води. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, яким уряд бачить вихід з цієї ситуації.

Як відомо, до закінчення воєнного стану в Україні діє мораторій на підвищення комунальних послуг. Це стосується й тарифів на тепло та гарячу воду - їхню вартість заборонено підвищувати. Проте, оскільки ці статті витрат одні з найвитратніших, борги на них стрімко зростають.

Оплата комунальних послуг, кадр з відео
Оплата комунальних послуг, кадр з відео

Оскільки через борги багато комунальних підприємств опинилися на межі зупинки, в уряді знайшли спосіб допомогти їм. У результаті місцевим бюджетам буде передано 14 млрд гривень субвенцій, що дозволить їм забезпечувати населення теплом та гарячою водою протягом опалювального сезону, не підвищуючи тарифів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Ми давали обіцянку, що уряд допомагатиме і підтримуватиме місцеву владу. І ми цю обіцянку виконуємо", - підкреслив Денис Шмигаль. Денис Шмигаль

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову