Для всіх наших читачів, які уважно стежать за тим, які мають пільги та інша матеріальна допомога від держави, є дуже важливі новини.

Для початку нагадаємо, що ПФУ автоматично призначить субсидії на період, що не опалюється, для більшості домогосподарств, які отримували субсидію в попередньому опалювальному сезоні.

Однак допомогу отримають лише ті сім'ї, у яких не відбулося жодних змін за даний період часу. Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Щодо переселенців, то, за інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, автоматично також буде перепризначено житлові субсидії внутрішньо переміщеним особам, які отримують їх за адресою реєстрації.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Якщо внутрішньо переміщена особа планує оформити субсидію на адресу, відмінну від місця реєстрації, то вона має звернутися до Пенсійного фонду України та подати відповідну заяву та декларацію про доходи.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

"Житлові субсидії будуть призначені на підставі отриманої від постачальників послуг інформації про забезпеченість громадян житлово-комунальними послугами за встановленими цінами, тарифами та розміром внесків/платежів на управління багатоквартирним будинком та комунальні послуги. За відсутності необхідної інформації житлова субсидія на такі послуги не призначатиметься" – повідомляють у Мінреінтеграції.

Переміщені особи можуть подати запит на отримання житлової субсидії на неопалюваний період онлайн або звернувшись до сервісного центру Фонду за місцем фактичного перебування.

У цьому укладення договору найму (оренди) житла не потрібно, а склад домогосподарства вказується заявником у декларації.

Нагадаємо, зміни від Пенсійного Фонду стосується всіх людей похилого віку: що обов'язково потрібно знати.

Раніше повідомлялося, в "Нафтогазі" розповіли про нові суми у платіжках: "Закладено в умови тарифу...".

Також, українці можуть отримати серйозну допомогу "з-за кордону": хто може подати заявку.