Для наших читачів, які цікавляться призначенням субсидій, є дуже важливі новини. Справа в тому, що громадяни України, які під час війни опинилися у скрутному фінансовому становищі та не можуть стабільно оплачувати комунальні послуги, мають право оформити субсидію.

Про це нагадали в прес-службі компанії "Нафтогаз" та заявили, що станом на початок грудня 2022 року тисячі клієнтів уже оформили таку пільгу, пише портал "Хвиля".

Повідомляється, що звернутися по призначення субсидії дуже просто - необхідно подати відповідну заявку. Здійснити це можна онлайн або за допомогою особистого візиту до відділення Пенсійного фонду.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Оформлення субсидії особисто

З 1 грудня 2022 року звернутися за субсидією можна до Пенсійного фонду України, ЦНАПів або до уповноважених осіб сільських, селищних, міських рад своєї ОТГ. При цьому необхідно буде заповнити заяву про призначення субсидії та декларацію про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням субсидії.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Крім того, за потреби потрібно буде надати договір оренди житла, довідки про доходи та інші документи, необхідні для розгляду заявки. Головне – мати доступ до інтернету, а там хоч у туалеті можна оформити заявку, як вам буде зручно.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Подайте заявку на грант онлайн

Для подання заявки на призначення субсидії онлайн потрібно зареєструватися або авторизуватись на порталі diia.gov.ua за допомогою електронного підпису або BankID. Далі у розділі "Послуги" вибрати пункт "Пенсії, пільги та допомогу" та натиснути "Заяву на субсидію". Після цього потрібно заповнити необхідні дані та прикріпити відскановані або фотокопії документів.

Нагадаємо, за світло платити не доведеться? Кому знизять платіжки за електрику.

Раніше повідомлялося, що українцям множать суми в платіжках за газ: у "Нафтогазі" дали роз'яснення.

Також, українцям дозволили допомогти Святому Миколаю, є доступ до подарунків: як працює "єМиколай".