Весна цього року відзначилась помірним теплом, холодними ночами з заморозками. Досі є загроза легкого морозу на ґрунті.

Відома синоптикиня Наталка Діденко поділилася своїми спостереженнями та синоптичними прогнозами на найближчі дні, і попри те, що ніч на 11 травня буде холодною, надалі — прогноз більш втішний.

заморозки, скріншот з відео
заморозки, скріншот з відео

Заморозки будуть цієї ночі, а з 12 по 14 травня очікується потепління від 17 до 22 градусів. Завтра на Луганщині та в Карпатах, заморозок. Вдень хмарно, на Лівобережжі, на півночі, в центрі можуть пройти невеликі дощі. — розповіла синоптик у срімі.

Температура повітря вихідними підвищиться нарешті в більшості областей України та становитиме +17+22 градуси.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Магнолії. Фото: Facebook
Магнолії. Фото: Facebook

За словами Діденко, найближчої ночі у багатьох областях України ймовірні заморозки. Вночі 11-го травня дощів в Україні не передбачається, буде сухо та ясно. У Києві 11-го травня вночі — ясно, температура повітря вночі +5 градусів.

Вдень у столиці періодичні хмари, без істотних опадів, але в окремих районах є можливість невеликого дощу. 11 травня вдень +15 градусів.

На всій території України вдень температура повітря становитиме ще кволі +13+16 градусів, у Карпатах та на крайньому сході +9+11 градусів.

У східних областях, місцями у центральних, та на півночі — хмарність та вологість збільшаться, місцями пройдуть невеликі, на сході помірні, дощі. У південній частині та на заході — без істотних опадів.

Але на вихідні погода налагодиться та потішить українців нарешті теплом.

Погода. Фото: Facebook
Погода. Фото: Facebook

Нагадаємо, ми писали, як уберегти від небезпеки ваших улюбленців у теплу пору року: поради ветеринарів.

Як повідомляв "Знай.ua", ціни на які продукти в Україні знизяться до літа: експерти поділилися прогнозом.

Також "Знай.ua" інформував, простіше не виходити з дому? Як полегшити симптоми метеозалежності — поради від лікаря.