Українців готують до подорожчання продуктів харчування ближче до літа, але ціни на деякі з них все ж таки почнуть знижуватися. Докладніше про це розповів президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Експерт зазначив, що ближче до літнього сезону на ринку почне дешевшати зелень. Крім того, ціни впадуть також на тепличні огірки, томати та редис.

"Коли теплішає, овочі починають дешевшати дуже швидко - редиска взагалі буде дуже дешевою", - додав він.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

До списку продуктів, які мають впасти у ціні до літа, ще увійшло сало. Як тільки погода стане теплою, покупці побачать нові цінники. Однак із фруктами, ягодами та молочною продукцією ситуація набагато складніша.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Подорожчають фрукти, полуниця буде спочатку дуже дорога, потім ціни знизяться. Також можуть подорожчати молоко та молочні продукти", - заявив експерт.

Економіст Владислав Банков підкреслив, що нинішнє падіння цін на яйця є нормальним явищем, але українцям варто готуватися до подорожчання. За його прогнозом, до літа впаде вартість сезонних овочів та ягід.

Фрукти, скріншот: YouTube
Фрукти, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що в Україні активно падають ціни на овочі та зелень, але винятки все ж таки є: що відбувається на ринку .

Як повідомляв Знай.ua, супермаркети оновили цінники на фрукти: де купити дешевше яблука, груші, банани та виноград .

Також портал Знай.ua писав, що кліенти ПриватБанку залишаються без грошей через "скасування операції": допоможе лише блок у Приват24