Українські супермаркети перерахували ціни на популярний фрукт. Що і на скільки подешевшало, показують дані цінового моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям стало набагато складніше забезпечувати себе необхідними продуктами, адже протягом року цінники злетіли майже на всі категорії товарів. Зокрема, рекордно подорожчали фрукти, тому навіть незначне послаблення цін – гарна нагода заповнити запас вітамінів в організмі.

Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube
Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube

Так, українські супермаркети порадували покупців здешевленням одного з найпопулярніших фруктів – бананів. Середній цінник складає 64,89 гривні за кілограм. Для порівняння, у квітні середня вартість бананів становила 67,00 гривні за кілограм.

Фрукти. Фото: скрін youtube
Фрукти. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Цінники у супермаркетах практично на одному рівні. Так, найвигідніша ціна встановлена ​​в мережі Auchan – 64,80 гривні за кілограм. У Metro та Varus вартість бананів становить 64,85 та 64,90 гривні за кіло. Найдорожче фрукт пропонується у торговій мережі Novus – 64,99 гривні за кілограм.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ситна вечеря стане ще й дешевою: українські супермаркети оновили ціни на гречку, яйця та соняшникову олію.

Також наш портал інформував, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сіль, цукор та борошно: супермаркети перерахували ціни на базові продукти, скільки доведеться заплатити українцям.