Наші читачі повинні знати, що 30 квітня поточного року минув термін дії попередніх довгострокових контрактів на постачання газу побутовим споживачам. Першого дня травня газопостачальні компанії оприлюднили нові тарифи.

На даний момент тарифи коливаються від 7,70 до 9,99 грн за кубометр. Багатьох українців цікавить питання, чи буде підвищено тарифи на блакитне паливо найближчим часом.

Відповідь на це питання надали у прес-службі компанії "Нафтогаз", яка постачає газ абсолютній більшості побутових споживачів.

Нафтогаз, оплата комуналки, фото: Знай.ua
Нафтогаз, оплата комуналки, фото: Знай.ua

"Як для старих споживачів, так і для нових діє єдина ціна. На сьогоднішній день - це 7,96 гривень, що закладено в умови тарифу "Фіксований" - єдиного тарифного плану на даний момент", - зазначили у компанії.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Річний тариф зафіксовано до 1 травня 2024 року, тобто ще на 12 місяців. Аналогічна ситуація з річними тарифними планами в інших постачальників газу. У п'яти постачальників (і "Нафтогаз" зокрема) кубометр газу коштує менше 8 гривень. Ціна ще чотирьох – від 8,20 до 9,99 грн за кубометр.

"Нафтогаз", скріншот: YouTube
"Нафтогаз", скріншот: YouTube

"Це рішення було прийнято з урахуванням військового стану та економічної ситуації в Україні. За всієї складності ситуації ми продовжимо тримати ціну палива для наших громадян на довоєнному рівні", - зазначив голова правління компанії "Нафтогаз" Олексій Чернишов.

Нагадаємо, час святкувати? Компанія зі структури Нафтогазу витратить 4 млн на сувеніри та заходи.

Раніше повідомлялося, 9 причин, через які українці не зможуть отримати субсидію: варто перевірити.

Також, вже з 10 травня: "Нафтогаз" зробив важливу заяву.