Для всіх наших читачів, котрі переживали через можливе підвищення тарифів на комунальні послуги, є дуже позитивні новини. Справа в тому, що компанія-регулятор "Нафтогазу" встановила тариф на газ з 1 травня 2023-го по 1 травня 2024-го.

Кожен кубометр продаватимуть за 7,96 грн. Іншими словами, прості українці ще цілий рік платитимуть за старими цінами.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби компанії "Нафтогаз".

Нафтогаз, скріншот: YouTube
Нафтогаз, скріншот: YouTube

Йдеться про тарифний план "фіксований". З минулого року абсолютна більшість українських сімей стали споживачами "Нафтогазу". На час воєнного стану діє мораторій на перегляд тарифу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Попри це деякі ціни на комуналку таки підвищують. Так уже подорожчала вода, а найближчим часом можуть змінити вартість електроенергії.

Водночас, вартість газу не змінюватиметься як мінімум до травня наступного року. Також варто зазначити, що "Нафтогаз" має змогу продавати українцям газ українського видобутку. "Нафтогазу" належить "Укргазвидобування" - найбільша газовидобувна компанія у країні.

Нафтогаз. Фото: Yоutube
Нафтогаз. Фото: Yоutube

До речі, через повномасштабну війну, руйнування промислових підприємств у Донецькій та Луганській областях в Україні значно скоротилося споживання газу.

За словами експертів, у результаті вже найближчим часом зі збільшенням власного видобутку Україна може досягти енергетичної незалежності. Тобто повністю компенсувати споживання газу власним видобуванням.

Нагадаємо, пільговикам можуть повернути ще частину грошей: кому належить і куди писати заяву.

Раніше повідомлялося, що Нафтогаз хоче мільярд гривень на день: апетити шокували всіх.

Також, "Ситуація складна": українців попередили, що грошей на "придбання" світла вже немає.