Український monobank попередив, що вимушений повернути арешти на рахунки клієнтів, які знімали на час дії воєнного стану. Причиною стали зміни у законодавстві.

Це стосується близько 436 тисяч клієнтів.

Про це повідомив один із співзасновників monobank Олег Гороховський.

Банківська картка. Фото: Youtube
Банківська картка. Фото: Youtube

Такі зміни запроваджує закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень та рішень інших органів під час дії воєнного стану», який набрав чинності 6 травня.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Цей закон скасовує дію постанови КМУ, яка знімала арешти виконавчої служби на суму менше 100’000 грн на час дії воєнного стану" - пояснює співзасновник Monobank.

Monobank. Фото: Youtube
Monobank. Фото: Youtube

Новий закон дозволяє клієнтам з арештами користуватися сумою у розмірі двох мінімальних зарплат (13,400 грн).
Користуватися цими коштами клієнт зможе тільки якщо, звернеться до виконавця і той у свою чергу надішле до банку постанову на зняття арешту на суму 13 400 грн.

Монобанк, фото з відкритих джерел
Монобанк, фото з відкритих джерел

"Оскільки закон набрав чинності, ми повинні повернути арешти, які знімали на час дії воєнного стану. Це торкнеться 436 тисяч наших клієнтів", — написав Гороховський.

Нагадаємо, ми писали, що клієнти Monobank не можуть сплатити за комуналку: гроші списуються, але йдуть у невідомому напрямку.

Як повідомляв "Знай.ua" якщо банк перегнув палицю: в НБУ порадили куди звертатися, якщо порушили права клієнтів.

Також "Знай.ua" інформував, чи можуть біженці оформити пенсію дистанційно, перебуваючи за кордоном: у ПФУ відповіли.