Українців розкидало по всьому світу через жорстоку війну, розв'язану країною-агресором. Більшість з них - люди похилого віку, які на даний момент вже досягли пенсійного віку. Їм належать виплати, але багатьох цікавить, чи можна їх оформити за кордоном.
У Пенсійному фонді розповіли, що у таких випадках виплати можна оформити дистанційно. Це стало відомо завдяки відповіді на запитання біженки із Луганської області.

Українські біженці, скріншот з відео
Українські біженці, скріншот з відео

Дистанційно оформити пенсію дуже просто. Для цього потрібно скористатися веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду та дотримуватись чіткої інструкції.

  1. Зайти на веб-портал ПФУ.
  2. Увійти до особистого кабінету за рахунок кваліфікованого електронного підпису (КЕП).
  3. У розділі "Про пенсійне забезпечення" оберіть вкладку "Заява про призначення пенсії".

Далі потрібно дати згоду на дистанційне інформування, обравши спосіб отримання повідомлень щодо обробки заяви. Наступний пункт - "Продовжити" та обрати вид пенсії "Пенсія за віком".

  1. Заповнити анкету та дати згоду на передачу та обробку своїх персональних даних.
  2. Прикріпити скан-копії документів, перелік яких буде подано перед формуванням заяви.
  3. Перевірити дані, скоригувати їх. Після підписати заяву за допомогою КЕП та натиснути "Підписати та відправити до ПФУ".

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Якщо якихось документів не буде, тоді доведеться особисто звертатися до ПФУ. І краще це зробити протягом 3 місяців після досягнення пенсійного віку, оскільки у протилежному випадку можна втратити частину виплат.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, у супермаркетах продовжують зростати ціни на каву, з доступної - лише вершки та цукор

Раніше ми писали, закрили рахунок та залишили без соцвиплат: українка розповіла про "сюрприз" від Monobank