В Україні рекордно подорожчали овочі, особливо здивувала цибуля, а також морква. Втім, на досягнутих цінниках вони не зупиняються та дорожчають далі. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Цибуля та морква – овочі, які за рік злетіли у вартості у кілька разів і продовжують встановлювати цінові рекорди. Дефіцит цих продуктів утворився через низку факторів, зокрема зменшення врожаю у зв'язку з тимчасовою окупацією деяких територій. На даний момент вартість овочів знову підвищилася і досить помітно.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 9 травня цибуля в середньому продається в супермаркетах по 61,52 гривні за кілограм. У квітні цінник був помітно нижчим – 57,02 гривні за кіло. Вартість овочів тримається в межах 49,40-69,99 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Молода цибуля зараз пропонується по 54,90 гривні за кілограм.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Морква також не тішить цінами. Овоч виріс у ціні більш ніж на 6 гривень – з 50,24 до 56,80 гривні за кілограм. Цінники у супермаркетах коливаються від 49,99 до 69,90 гривні за кілограм.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети оновили цінники на фрукти: де купити дешевше яблука, груші, банани та виноград.

Також наш портал інформував, в Україні активно падають ціни на овочі та зелень, але винятки все ж таки є: що відбувається на ринку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв свято для шлунка: супермаркети порадували новими цінниками на деякі м'ясні продукти.