В Україні деякі пенсіонери можуть втратити свої виплати після того, як фахівці Міністерства фінансів та Пенсійного фонду проведуть перевірку.

Це передбачено у проекті наказу "Про затвердження Методики верифікації пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання", які опублікували для обговорення на сайті Федерації профспілок (ФПУ).

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

За планом, насамперед мають перевірити валідацію даних, чи дотримуються вимоги обміну інформацією щодо персональної інформації пенсіонерів. Вже згодом фахівці проведуть перевірку пенсіонерів. Насамкінець хочуть переконатися в тому, чи правомірно надаються виплати від держави українцям.

У яких випадках можуть позбавити виплат:

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще
  • якщо зафіксовано помилки у написанні прізвища;
  • якщо виплати отримувалися за фальшивими документами;
  • якщо громадянин якийсь час жив за кордоном.
  • якщо людина не одержує виплати протягом шести місяців;
  • якщо громадянин-переселенець змінив місце проживання.

У документі проекту зазначили, що пенсія скасовується на весь час, доки людина проживає за кордоном, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згоду на яке мають видати у Верховній Раді.

Також у Міграційній службі доповідатимуть про перетин кордону українцями, що також є підставою для скасування виплат.

Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел
Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел

Раніше ми писали про те, що українців попередили про штраф: за яке правопорушення можуть стягнути до 3400 грн

Як повідомляв Знай.ua, українець після отримання повістки та ВЛК відмовився від військової служби: яке покарання призначив суд