Українцям обіцяли, що ближче до літа ціни мають знизитись. Прогнози частково збулися, адже на початку травня у супермаркетах дійсно подешевшали деякі продукти.

За даними порталу Мінфін, можна виділити топ-5 продуктів, ціни на які встигли знизитися в останній місяць весни. Насамперед аналітики виділили здешевлення огірків. Їхня вартість впала практично на 80 гривень, хоча нещодавно овоч бив усі рекорди. Наразі звичайні огірки продають у середньому по 109 грн, а колючі з різницею у 110 грн – по 99,90 грн.

Ціни на огірки, Мінфін
Ціни на огірки, Мінфін

Далі за списком йдуть яйця. Десяток торгової марки "Квочка" коштуватиме 67,37 грн, порівняно з 70,60 грн минулого місяця. "Ясенсвіт" теж стали доступнішими і зараз продаються на 6 гривень дешевше - 68,12 грн.

Ціни на яйця, Мінфін
Ціни на яйця, Мінфін

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Наступний, не менш популярний продукт – це сало. У травні солоне сало коштує 256,30 грн, хоча у квітні його пропонували по 261,27 грн.

Ціни на сало, Мінфін
Ціни на сало, Мінфін

Гречка впала в ціні, але не так суттєво. З квітня по травень різниця становила лише декілька гривень, тобто зараз крупа в середньому коштуватиме 52,43 грн/кг.

Ціни на гречку, Мінфін
Ціни на гречку, Мінфін

Цукор теж тішить зниженням ціни з 33,73 до 33,27 грн, вартість коливається в залежності від вибору супермаркету.

Ціни на цукор, Мінфін
Ціни на цукор, Мінфін

Нагадаємо, адекватні ціни вже "на порозі": українцям розповіли, коли подешевшають овочі

Раніше ми писали про те, що українці змушені витрачати на здоров'я більше: як зросла вартість ліків у воєнний час

Як повідомляв Знай.ua, українців попередили про штраф: за яке правопорушення можуть стягнути до 3400 грн.