В Україні продукти харчування встановлюють нові цінові рекорди майже кожного місяця. Цього разу супермаркети перерахували ціни на популярні соуси – майонез та кетчуп. Скільки коштуватиме продукт у травні, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Темпи інфляції в Україні знижуються, але ціни у магазинах продовжують зростати. Дорожчають усі категорії продуктів – починаючи від овочів та закінчуючи м'ясом. Також дорожче українцям обходяться різні приправи та соуси.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 6 травня майонез торгової марки "Королівський смак" 67% загалом пропонується по 46,11 гривні за 300 грамів. Для порівняння, у квітні вартість продукту була нижчою – 44,00 гривні. Водночас із 45,51 до 44,58 гривні подешевшав майонез торгової марки "Щедро" 67%. Але незважаючи на це, цінник на 300-грамову упаковку продукту залишається рекордно високим.

Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін
Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Кетчуп торгової марки "Торчин" до шашлику піднявся в ціні на 7 копійок до 27,40 гривні за 270 грамів. Цінники на товар коливаються в межах 25,50-30,70 гривні, залежно від супермаркету.

Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, травневе ослаблення цін: популярний овоч став доступнішим, які цінники виставили супермаркети.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.