Популярні мережі супермаркетів перерахували ціни на курячі яйця та приємно порадували українців. Як змінилася вартість продукту, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

Минулого року в Україні злетіли ціни на яйця. Зокрема це сталося через руйнування російськими окупантами найбільшої птахофабрики на Херсонщині. На даний момент виробництво яєць почало відновлюватися, а ціни поступово повзуть униз.

Ціни на яйця, скріншот: YouTube
Ціни на яйця, скріншот: YouTube

Так, станом на 6 травня яйця курячі торгової марки "Квочка" в середньому пропонуються за ціною 67,37 гривні за десяток. Для порівняння, у квітні середньомісячний цінник був на рівні 70,60 гривні за десяток.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Яйця курячі торгової марки "Ясенсвіт" також приємно порадували покупців. Середній цінник на продукт знизився із 74,12 до 68,12 гривні за десять штук. Вартість даних яєць починається від 55,90 гривні та досягає 74,25 гривні, залежно від супермаркету.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Яйця "Ясенсвіт" (18 штук) також обійдуться українцям дешевше, ніж у квітні. Цінник знизився більш ніж на 13 гривень – із 129,47 до 116,10 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, ми писали, травневе ослаблення цін: популярний овоч став доступнішим, які цінники виставили супермаркети.