Цього року сезон овочів та фруктів на українському ринку відкрився набагато пізніше, тому покупці досі спостерігають високі ціни. Однак практично щотижня відбуваються зміни, частина з яких - в кращу сторону.

Аналітики проекту EastFruit розповіли, що відбувається на плодоовочевому ринку на початку травня. Згідно з їх моніторингом, деякі овочі і навіть зелень впали в ціні, але подорожчання все ж таки спостерігається.

Фрукти, скріншот: YouTube
Фрукти, скріншот: YouTube

В Україні суниця садова продається за найвищою ціною з країн, що беруть участь у проекті. Це відбувається через підвищений попит, який дає змогу продавцям не збивати вартість, а за тиждень ягода подорожчала на +19%.

З овочів зросла вартість помідорів на 14%. Аналітики пов'язують це зі скороченням пропозиції на ринку, де реалізується переважно турецька продукція. Однак приводи для радості є, адже тепличні огірки активно дешевшають. Надходить дедалі більше продукції з місцевих тепличних комбінатів, а тепла погода сприяє збільшенню збирання врожаю. Ціни на солодкий перець також знижуються.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Петрушка подорожчала на +14%, тоді як кріп упав у ціні на -11%.

Моніторинг, дані EastFruit
Моніторинг, дані EastFruit

Раніше ми писали про те, що травневе ослаблення цін: популярний овоч став доступнішим, які цінники виставили супермаркети.

Як повідомляв Знай.ua, готуйте сіль, банки та кріп: в Україні різко впали ціни на тепличні огірки

Також портал Знай.ua писав, що робити, якщо довго не передавали свідчення лічильників за воду: детальна інструкція, щоб не платити зайвого