Українці, які постраждали на виробництві, мають право на страхові виплати.

Юрист Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Ольга Апанович пояснила, чи можна успадкувати право на отримання соціальних страхових виплат.

Спадкуванням є перехід прав та обов’язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців). Існують два види спадкування: за заповітом та за законом.

До складу спадщини входять усі права та обов’язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Втім варто зауважити, що права та обов’язки, що нерозривно пов’язані безпосередньо з особою спадкодавця, зокрема, право на відшкодування шкоди, завданої каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, – до складу спадщини не входять.

При цьому, відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» до складу спадщини можуть включатися і суми страхових виплат, що не були своєчасно виплачені постраждалій людині, з вини уповноваженого органу управління або його територіальних органів.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Таким чином, спадкоємці не мають права на щомісячні страхові виплати померлої особи, але можуть отримати компенсацію страхових виплат, які були призначені, але так і не були виплачені померлому за життя.

Нагадаємо, ми писали, що українські пенсіонери мають право обрати вид пенсії, яку будуть отримувати.

Як повідомляв "Знай.ua" працюючі пенсіонери отримають надбавки до пенсії: як рахуватимуть.

Також "Знай.ua" інформував, ціна знизилася, але особливо не розгуляєшся: українцям показали нові цінники на яловичину.