Субсидію на літній період будуть призначені автоматично для тих українців, у кого у ПФУ є актуальна інформація. Для інших українців слід звернутися з заявою у ПФУ, або інший соціальний портал.

У травні почали перепризначати субсидії на літній період. Тепер їх призначатимуть за іншими правилами, пише "На пенсії".

Субсидії. Фото: Youtube
Субсидії. Фото: Youtube

Субсидії тепер можуть надавати не лише за фактичним або зареєстрованим, але й за задекларованим місцем проживання (за однією адресою).

При призначенні субсидії не враховуються доходи осіб, які перебувають у полоні (цей факт підтверджується відомостями та документами) або вважаються зниклими безвісти (за рішенням суду).

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

У разі виявлення помилки у заяві або декларації субсидіант повинен її виправити протягом 30 календарних днів. Вказаний термін може бути подовжений на час хвороби заявника, але не довше за день закінчення опалювального або неопалювального сезону (факт хвороби підтверджується документально). Раніше термін не прив’язувався до закінчення сезону.

Одержувач субсидії зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати Пенсійний фонд, якщо будь-хто зі складу домогосподарства перебуває за кордоном понад 60 днів.

Нагадаємо, ми писали, як повернути переплату за комуналку: у які терміни подати заяву.

Як повідомляв "Знай.ua" борги з комуналки у кредит: українцям пропонують вихід.

Також "Знай.ua" інформував, скорочення розмірів субсидії: чому тисячі українців залишаться без державної допомоги.