Пільгові категорії громадян у яких на рахунках залишилися зекономлені гроші після оплати комуналки за 2022 рік, зможуть отримати свій залишок коштів цього року.

У Пенсійному фонді України розповіли, коли мають повернути переплату.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Торік компенсацію коштів змогли отримати не всі через війну в Україні. До війни українцям щороку до 1 червня проводився перерахунок. Цього року у Пенсійного фонду з'явилась можливість компенсувати кошти. Щоб отримати залишок коштів треба звернутися до Пенсійного фонду із заявою про повернення залишку коштів.

Заяву про повернення коштів за комуналку потрібно подати до 1 жовтня 2023 року, і після цього кошти перерахують на банківську картку пільговика.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

Форма заяви довільна, але в ній обов'язково має бути вказана така інформація: дані пільгового посвідчення, паспорта (або свідоцтва про народження), ідентифікаційний код, номер рахунку (за стандартом IBAN) та найменування банку, де відкрито рахунок.

Також законом передбачена можливість отримати кошти родичами пільговиків.

Так, якщо на рахунку пільговика на 1 червня 2022 року залишилися заощаджені кошти, то гроші замість нього, у разі смерті пільговика, може отримати член сім'ї, але лише за умови, що на нього також поширювалися пільги та відомості про нього внесено до Реєстру.