Фінансове становище багатьох українців значно погіршилося, але ніхто не скасовував потреби купувати продукти, одяг, ліки та платити за комунальні послуги. В останньому випадку деяким доводиться ігнорувати платіжки, щоб вижити. Громадяни, які мають чимало боргів по комуналці, можуть оформити розстрочку. Що це і для чого потрібно, розповіли в КК "Центр комунального сервісу".

Якщо домогосподарства накопичується великий борг за комунальні послуги, який немає можливості сплатити одночасно в повному обсязі, то споживач може оформити договір про реструктуризацію або іншими словами розстрочки. Така потреба може виникнути, наприклад, якщо людина хоче оформити субсидію, але борг анулює це право.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Скористатися розстрочкою можна на низку комунальних послуг: опалення та гаряча вода, централізоване водопостачання та водовідведення, вивезення побутових відходів, утримання будинків та споруд та прибудинкових територій.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Для укладення договору про реструктуризацію необхідно звернутися до комунального підприємства з відповідною заявою та надати оригінали та копії документів:

  • паспорт;
  • картка платника податків (ІПН);
  • документ, що підтверджує право власності на житлове приміщення;

Якщо договір укладатиме представник власника, то необхідно додатково надати довіреність представника та його паспорт.

Раніше портал Знай повідомляв, що тисячі українців не отримують субсидії, тому що не вміють подавати заяву через комп'ютер: проста інструкція.

Також наш портал інформував, що тариф може злетіти на 95%: як може змінитися вартість електроенергії.

Крім того, ми писали, годі чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на неопалюваний період.