Українців не перестають дивувати нові цінники у магазинах. Деякі продукти подорожчали кілька разів і щомісяця встановлюють нові цінові рекорди. На початку травня покупців неприємно здивував болгарський перець. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Деякі овочі стали для українців справжньою розкішшю. Наприклад, у зимовий період сильно лякали цінники на огірки та помідори. З приходом весни їхня вартість трохи знизилася, але залишаються овочі, за які доводиться викладати цілий стан.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, жовтий болгарський перець станом на 4 травня в середньому продається у супермаркетах по 246,27 гривні за кілограм. Для порівняння, у квітні овоч у середньому коштував 238,84 гривні за кіло.

Найдешевше болгарський перець пропонується у мережі супермаркетів Novus – 229,00 гривні за кіло. При цьому найвищий цінник зафіксований у мережі Varus – 259,90 гривні за кіло.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

На початку року середній цінник на болгарський перець становив 153,28 гривні за кілограм. Тобто за кілька місяців овоч подорожчав на 93 гривні.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, в Україні фіксують зниження цін на цибулю: скільки коштує овоч і де дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, готуйтеся вивертати гаманці та кишені: в Україні помітно подорожчали популярні фрукти.