Увага багатьох українців зараз звернена на те, як змінюється ціна на ті чи інші продукти у супермаркетах.

Періодично від цього процесу можуть відвернути веселі новини — наприклад, дрони, які вибухають над Кремлем. Проте зараз поговоримо про яйця, адже після Великодня вони, нарешті, почали поступово дешевшати.

Ціни на яйця, скріншот: Minfin
Ціни на яйця, скріншот: Minfin

За прогнозами експертів, така тенденція зниження ціни на яйця триватиме до середини літа. Світлана Пашко — старший науковий співробітник відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки — пояснює, що зниження ціни пов'язане із приходом на ринок продукції приватних господарств, що виробляють близько половини всього обсягу яєць в Україні.

Цього року вже почали нестись ті курки-несучки, поголів'я яких було відновлено на підприємствах восени минулого року, тому виробництво яєць зростатиме, а ціна, відповідно, йтиме на зниження.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Ціни на яйця, фото: Знай.ua
Ціни на яйця, фото: Знай.ua

Буквально за тиждень після Великодня ціна на яйця впала десь на 8-15% – якщо раніше вона була на рівні 72 гривень, то з 1 травня вартість становила 68-70 грн.

Прогнози вчених Інституту аграрної економіки показують, що зниження ціни на яйця продовжуватиметься до середини літа, якщо не погіршиться ситуація на ринку кормів.

Нагадаємо, українців засмутили новим прогнозом: помідори та огірки не подешевшають, до яких цін готуватися

Як повідомляв "Знай.uа", овочі для борщу обійдуться ще дорожче: українців "утішили" новим подорожчанням, які ціни

Знай.ua писав, в Україні фіксують зниження цін на цибулю: скільки коштує овоч і де дешевше