Українці отримають меншу житлову субсидію вже цього місяця, у Пенсійному Фонді вже встигли пояснити, із чим це пов'язано.

Виявляється, цілком логічно, що причина наприкінці опалювального сезону, через що витрати на комунальні послуги знизилися.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

За інформацією Пенсійного фонду України, опалювальний сезон тривав з 16 жовтня до 15 квітня. Він вважається найскладнішим в історії незалежності нашої країни через повномасштабну війну та російські масові ракетні атаки, націлені на знищення критичної інфраструктури.

Отже, субсидію за квітень, яку громадяни отримають у травні, розрахували на всі отримані послуги, у тому числі за 15 днів на опалювальні послуги. Але наступна субсидія вже не враховуватиме опалення.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Загалом українцям перераховують розмір субсидій двічі на рік — на початку опалювального сезону (у жовтні) та наприкінці (квітні).

У період коли будинки більше не потребують опалення, тобто з 1 травня по 30 вересня, Пенсійний фонд займається автоматичним розрахунком житлових субсидій для українців, які отримували допомогу в період опалювального сезону.

Українцям нагадують, що якщо їхні дані про майновий стан чи склад сім'ї не змінилися, повторно звертатися не потрібно.

Нагадаємо, українці можуть отримати розстрочку на борги з комуналки: що потрібно зробити

Як повідомляв "Знай.uа", скільки потрібно заробляти для отримання субсидії: українцям пояснили, чи прийде допомога

Знай.ua писав, пенсія для українців за кордоном: що потрібно зробити, щоб отримувати виплати