Для всіх наших дорогих читачів, які під час походу в магазин чи ринок уважно стежать за цінами на найважливіші продукти харчування, є кілька новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів у перші дні травня оновили ціни на гречку, рис та макарони.

За інформацією експертів, ціни продовжують плавно знижуватись. Якщо звернути увагу не на крупу, а лише на макарони, то можна помітити вельми значне зниження цифр на цінниках одразу в трійці великих супермаркетах.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Ціни на гречку, скріншот: YouTube
Ціни на гречку, скріншот: YouTube

Вартість гречки

Згідно із відкритою інформацією, станом на 4 травня середня вартість гречки знизилася на кілька гривень, до 53,43 грн/кг. Цінник її коливається від 47,50 грн/кг (Ашан) до 62,90 грн/кг (Варус).

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Вартість рису

Довгий рис порівняно з минулим місяцем подешевшав із 86,40 грн/кг до 81,40 грн/кг. Пропарений можна придбати за 65,67 грн/кг, а круглий – 79,07 грн/кг.

Ціни на рис, скріншот: Minfin
Ціни на рис, скріншот: Minfin

Ціни на макарони

Макарони в середньому знизилися у ціні з 30,00 грн/кг до 27,23 грн/кг. Нагадаємо той факт, що ще місяць тому середні ціни в українських супермаркетах - у "Новусі", "Варусі" та "Метро" трималися на рівні 30 гривень.

Ціни на макарони, скріншот: Minfin
Ціни на макарони, скріншот: Minfin

Нагадаємо, в Україні фіксують зниження цін на цибулю: скільки коштує овоч і де дешевше.

Раніше повідомлялося, що про борщ залишиться тільки мріяти: всі інгредієнти злетіли в ціні, крім буряків.

Також, готуйтеся вивертати гаманці та кишені: в Україні помітно подорожчали популярні фрукти.