За прогнозами експертів така тенденція, триватиме аж до середини літа. Після Великодня ціна на курячі яйця поступово знижуватиметься.

Про це розповіла старша наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Світлана Пашко. За даними Мінфіну, цінник на яйцях знизився за місяць з 74,12 грн до 68,78 грн за десяток крашанок.

Ціни на яйця, скріншот: Minfin
Ціни на яйця, скріншот: Minfin

Пашко вважає, щоу це пов’язано з приходом на ринок продукції приватних господарств. Саме вони виробляють приблизно половину всього обсягу яєць в Україні.

Слід також пам’ятати, що поголів’я курей-несучок оновлюється щовесни. Втім, у 2022 році сталася технологічна перерва, яка була спричинена важкою воєнною ситуацією в країні. Тож, нині вже почали нестися ті курки-несучки, поголів’я яких було відновлене на підприємствах восени минулого року. Отже, виробництво яєць зростатиме, а ціна на яйця буде падати. — зазначила фахівець.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Науковці Інституту аграрної економіки, прогнозують поступове зниження ціни до середини літа. Але тільки у тому випадку, якщо не погіршиться ситуація на ринку кормів, яка також впливає на ціну яєць.

Скриншот цінникків на яйця, Мінфін
Скриншот цінникків на яйця, Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що українські супермаркети оновили ціни на апельсини, ківі та яблука.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні різко змінилися ціни на популярний овоч: на 75 гривень за два тижні.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні різко подешевшали тепличні огірки, можна "затарюватися" на салати.