Нещодавно українці спостерігали в супермаркетах рекордні цінники на огірки, які переступали і за 200 гривень за кілограм. Наразі ситуація трохи стабілізувалася, особливо порадували тепличні огірки. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українці можуть сміливо закуповуватись на салати, оскільки цінник на тепличні огірки помітно знизився, якщо порівнювати з минулим місяцем. Також подешевшали й інші види огірків, але ціни на них поки що залишаються тризначними.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

Так, станом на 28 квітня середній цінник на кілограм тепличних огірків становить 91,90 гривні, що майже на 32 гривні дешевше, ніж у березні.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Гладкі огірки також порадували здешевленням – середній цінник знизився із 143,38 до 112,43 гривні за кілограм. Овочі можна знайти за ціною від 90,90 до 149,90 гривні за кіло, залежно від мережі супермаркетів.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Помітно впала ціна на огірки "Естафета". Якщо у березні середній цінник був на рівні 236,56 гривні за кіло, то зараз 183,23 гривні за кіло. А от колючі огірки стали лише дорожчими – цінник зріс із 193,77 до 219,90 гривні за кілограм.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні змінилися ціни на популярні фрукти: виноград, мандарини та лимони приємно порадували.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, ми писали, в Україні змінилися ціни на макарони: скільки коштуватиме популярний продукт.