Експерти вже склали чимало прогнозів про те, як пройде відновлення економіки України та що буде з національною валютою у 2023 році. Наразі свою думку вирішив висловити інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Фурса впевнений, що найближчим часом курс гривні буде стабільним. На готівковому ринку спостерігаються коливання, але українська валюта останніми місяцями зміцнюється на певному рівні.

Гривня, скріншот відео
Гривня, скріншот відео

"Це пов'язано з низкою факторів — від регуляції Національного банку до сезонного тиску аграріїв, які продають долари, готуючись до посівної. Але це кешовий, чорний ринок", - зазначив він.

Очікується, що курс триматиметься на стабільному рівні завдяки тому, що НБУ зробив значні резерви за рахунок підтримки західних партнерів. У той же час експерт прогнозує, що ціни на продукти харчування зростатимуть суттєво, але інфляцію зможуть контролювати. Уряд і сам Фурса очікують, що показники цього року будуть меншими.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"У 2023 році на нас чекає майже 20% інфляції. Ціни, в тому числі на продукти, зростатимуть високими темпами. Але я не бачу жодної паніки у споживачів чи масових закупівель. 20% — це справді велика цифра, але вона контрольована, як і минулого року, коли інфляція становила 26%, що є добрим показником для країни, яка перебуває у стані війни", - сказав він.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, чи можна заповнювати повістки "на коліні" і вручати прямо на вулиці: пояснення юристів

Раніше ми писали про те, як не враховувати невигідну зарплату в стаж: експерт підказав, які є варіанти