Показники спожитої електроенергії побутовим клієнтам слід повідомляти щомісяця у період, що починається за два календарні дні до кінця розрахункового місяця та закінчується на третій календарний день наступного місяця.

Подати показники свого електролічильника Ви можете кількома різними способами. Це дозволяє уникнути розбіжностей між розрахованим та фактично спожитим об’ємом електроенергії і ви будете отримувати рахунки тільки за реально спожиту електрику, пише пресслужба ДТЕК.

Електролічильник, скріншот: YouTube
Електролічильник, скріншот: YouTube

Як зняти показання лічильника: здебільшого остання цифра (рідше – дві) відокремлені комою, кольором або відрізняються за розміром. Їх не потрібно враховувати під час зняття показів, бо вони показують десяті та соті частки кВт-год.

У деяких моделях лічильників немає коми й усі цифри однакові. У цьому разі необхідно записувати всі цифри.

Покази лічильника потрібно передавати за 2 дні до кінця місяця та протягом 3 днів наступного.
Покази лічильника, передані в інші числа місяця, будуть зараховані як покази на поточну дату (дату передачі показань).

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube
Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube

Якщо з якоїсь причини ви не передали покази лічильника за 2 дні до кінця місяця та протягом 3 днів наступного, то обсяг споживання електроенергії за минулий місяць визначається розрахунковим шляхом за значенням середньодобового обсягу споживання.

Подати покази можна ічерез особистий кабінет, через чат-боти Telegram або Viber та через голосовое меню IVR за тел. кол-центру.

Нагадаємо, ми писали, що тисячі українців не одержують субсидії, бо не вміють подавати заяву через комп'ютер.

Як повідомляв "Знай.ua" дев'ять причин, які не дають права на субсидію: шукайте себе у цьому списку.

Також "Знай.ua" інформував, що у ПФУ назвали категорію українців, які отримали пенсію понад 13 тисяч: похвалитися зможе не кожен.