Пенсійний фонд України, який і наразі відповідає за надання держдопомоги на оплату комуналки для побутових споживачів, вимагає повідомляти п'ять основних видів змін у соціальному житті.

Серед таких змін – зміна соціального статусу чи зміни у складі сім'ї. Усе це впливає призначення і суму виплат. Проте є українці, кому субсидія не належить з інших причин.

Для цього необхідно звернутись до інформації від Мінсоцполітики.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Згідно з інформацією з відомства, основних причин відмови у наданні субсидії дев'ять, але майже в кожній є виняток чи уточнення.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

1. Занадто велика площа житла. Для квартир максимум 130 кв.м., для будинків – 230 кв.м. Виняток – багатодітні та прийомні сім'ї, кілька особових рахунків для осіб з інвалідністю на візках.

2. Покупки чи платіж членами сім'ї чи кимось із складу домогосподарства у сумі понад 50 тисяч гривень. Виняток – продаж одного житла та придбання іншого, якщо перше було єдиним.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

3. Члени домогосподарства мають не одне жиле приміщення. Виняток – кімнати у гуртожитках, житло на спільній власності, з правом на спадщину без здачі в оренду, розташоване у селах та смт або на окупованих територіях та лінії зіткнення та отримане дитиною-сиротою від держави.

4. Має на депозиті понад 100 тисяч гривень.

5. Має одне авто "молодше" 5 років або кілька - менше 15 років з моменту випуску.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

6. Є повнолітні члени сім'ї без доходів та сплати ЄСВ. Виняток – студенти, одержувачі пенсії чи допомоги при народженні дитини, зареєстровані безробітні, люди з різними видами інвалідності, одержувачі деяких видів допомоги від держави, люди під арештом або у місцях позбавлення чи обмеження волі.

7. Якщо людина не повернула надмірно нараховану субсидію.

8. У разі боргів за комунальні послуги.

9. У разі боргів за аліментами. Виняток — люди у місцях позбавлення волі, офіційно нарко та алкозалежні, безвісти зникли.

Нагадаємо, українці зможуть отримати миттєву субсидію на оплату комуналки: що хочуть запровадити.

Раніше повідомлялося, годі чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на неопалюваний період.

Також, електронна трудова та виписка: українцям пояснили, як спростити собі життя.