Після березневої довгоочікуваної індексації пенсій 10 мільйонів українських людей похилого віку відчули підвищення своїх доходів.

Розміри надбавок варіюються від людини до людини... точніше від категорії до категорії. Незалежно від того, що середня пенсія становить 5238 грн, деякі пенсіонери одержують значно більші суми. ПФУ пояснив, що деякі пенсіонери у квітні отримали понад 13 000 грн пенсії.

Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube

Так, ліквідаторам Чорнобильської катастрофи першої категорії збільшили пенсії до 13 370 грн. Це стосується лише цієї категорії людей, які постраждали від аварії. Чорнобильці II та III груп одержують менше.

Відповідно до змін у законодавстві "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", було встановлено мінімум у соціальній виплаті для "чорнобильців".

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Для осіб з інвалідністю першої групи – 100% середньої зарплати в Україні, з якої сплачено страхові внески та враховуються для обчислення пенсії за попередній рік. Що стосується другої та третьої групи, там розмір виплати становить 80 та 60% відповідно, від розміру середньої зарплати.

Пенсіонерка. Фото: YouTube
Пенсіонерка. Фото: YouTube

Якщо щомісячна пенсія для чорнобильців першої категорії не досягає зазначених розмірів, таким громадянам мають виплачувати щомісячну державну адресну допомогу до пенсії, щоб загальна сума, що отримується, була на рівні 13 370 грн.

Нагадаємо, де українці можуть отримати пенсію, крім "Ощадбанку", "ПриватБанку" та "Укрпошти": список установ

Як повідомляв "Знай.ua", пенсійний фонд урізав фінансування пенсій: скільки виплатили українцям

Знай.uа писав, готівка та карти не потрібні: як можна буде оплатити комуналку