Для наших читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важливі новини. Справа в тому, що вже на початку червня українці отримуватимуть послуги водопостачання та водовідведення за новими тарифами. Передбачається, що тариф зросте приблизно на 30%.

Про це стало відомо завдяки відповіді Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) на офіційний запит одного з українських видань.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

"Цього року (орієнтовно з 01 червня) НКРЕКУ планує навести тарифи ліцензіатів НКРЕКУ на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення до економічно обґрунтованого рівня, що є не лише вимогою законодавства, а й необхідністю з економічної та технічної точки зору", - йдеться у повідомленні.

Відповідь НКРЕКП, скріншот: соцмережі
Відповідь НКРЕКП, скріншот: соцмережі

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Передбачається, що збільшення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення вплине на кінцеву плату споживачів.

При цьому розмір тарифів водоканалів залежить від особливостей надання послуг та обсягів споживання, кількості споживачів, які користуються послугами за одним договором (абонентським рахунком).

Таким чином, від зростання тарифів на водопостачання та водовідведення до кінцевих споживачів залежатимуть окремі водоканали, оскільки їх тарифи є різними залежно від умов надання послуг.

Нагадаємо, в Україні разом із покупкою квартири можна набратися серйозних проблем: як розібратися з дешевими варіантами.

Раніше повідомлялося, чи доведеться жити на сухарях і заварці? Як з 1 травня зміниться тарифи на воду та газ.

Також, причіп не забудьте: як в Україні проходить техогляд авто, і хто має їхати на перевірку вже зараз.