Для всіх наших читачів, які уважно стежать за цінами на головні продукти харчування, у тому числі на м'ясо різних сортів, є дуже важливі новини. Справа в тому, що великі українські супермаркети оновили ціни на яловичину та курятину.

Можна зауважити, що на тлі суттєвого подорожчання свинини, до цін якої за місяць додалося майже 50 гривень, курятина додала до цін по кілька гривень, а деякі види яловичини взагалі подешевшали.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube
Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube

Супермаркети додали до 50 гривень та показали нові захмарні ціни на свинину. Найбільше подорожчав ошийок, який українці найчастіше купують для приготування шашлику. Так, ціна цього виду свинини за місяць зросла з 200,65 грн/кг до 247,31 грн/кг.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вартість курятини

Якщо ціни на свинину злетіли дуже різко, то подорожчання курятини становило кілька гривень за кілограм. Куряче стегно подорожчало з 104,47 грн/кг до 107,95 грн/кг. Гомілка зросла в ціні з 74,90 грн/кг до 80,45 грн/кг, а філе – з 141,70 грн/кг до 142,93.

Ціни на курятину, скріншот: Minfin
Ціни на курятину, скріншот: Minfin

Вартість яловичини

Небагато подорожчав за місяць яловичі ребра – з 144,49 грн/кг до 152,98 грн/кг, а ось гуляш навпаки подешевшав – з 237,94 грн/кг до 235,98 грн/кг.

Ціни на яловичину, скріншот: Minfin
Ціни на яловичину, скріншот: Minfin

Нагадаємо, суп, салат та рагу перестали бути "золотими": популярні в Україні овочі повільно знижуються в ціні.

Раніше повідомлялося, ні відбивних, ні шашликів: в Україні різко подорожчало популярне м'ясо.

Також, вчені назвали найкорисніші види м'яса: шашличок вийде чудовим.