В Україні знизилися ціни на курячі яйця, але серйозно подорожчала свинина, а також молочна продукція і борошно. Що буде з цінами надалі, розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі марафону "Єдині новини".

Тарас Висоцький зазначив, що порівняно з 2022 роком в Україні сильно подорожчали яйця, свинина та молочні продукти. Курячі яйця стали рекордсменами з подорожчання, а сприяли цьому кілька факторів: вирішення птахофабрик, енергетична криза та інфляція.

Ціни на яйця, скріншот з відео
Ціни на яйця, скріншот з відео

За даними Мінагрополітики, цінники на яйця вже знизилися на 7%, а ближче до кінця весни почнуть падати ціни і на інші продукти, зокрема м'ясо.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Свинина подорожчала на 30-35%. Борошно - менше, ніж на 10%. Молочні продукти - до 10%. Після Великодня очікується певне здешевлення продуктів. За останній тиждень ціна на яйця вже впала на 7%, і ця тенденція триватиме. Падіння ціни на м'ясо не буде сильним - на 5-7% ближче до кінця весни", - заявив Тарас Висоцький.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Надалі м'ясо птиці та яйця можуть дешевшати, оскільки в Україні відновлюється птахівництво і це вплине на зростання цін.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що ближче до Великодня, то дорожче: в Україні продовжують зростати ціни на свинину.

Також наш портал інформував, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.

Крім того, ми писали, курятина "злетіла" в ціні: чому різко подорожчало популярне та доступне м'ясо.