З 1 квітня Пенсійний фонд перерахував пенсії працюючим пенсіонерам. Надбавку до пенсії пенсіонери отримають заднім числом орієнтовно в червні, після того, як до Держреєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2023 року.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Проте надбавку отримають не усі пенсіонери, які працюють.

У ПФУ наголосили, що відповідно до частини четвертої статті 42 закону України від 09.07.2003 № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам проводиться з урахуванням не менш як 24-х місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії або з урахуванням менше 24 місяців страхового стажу, але після призначення (попереднього перерахунку) пройшло не менше двох років.

Обов'язковою умовою для перерахунку є набуття пенсіонером на 1 березня 2023 року 24 місяців страхового стажу після попереднього перерахунку пенсій.

Тобто для нового перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам має пройти 2 роки з моменту останнього перерахунку пенсії.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

Цьогоріч пенсію перерахували тим пенсіонерам, які вийшли на пенсію у 2021 році, та відповідно накопичили 24 місяці страхового стажу.

Окрім цього у Пенсійного фонді нагадали що що після призначення пенсії за вислугу років пенсіонер може отримувати пенсію та продовжувати працювати, але лише на посадах, які не дають право на пенсію за вислугу років.

Нагадаємо, експерт розповів, як українці платять за комуналку під час війни: борг зріс до 120 млрд грн.

Раніше повідомлялося, українцям спишуть борги за світло, воду, газ та опалення: у Кабміні готують звернення.

Також, у ПФУ відповіли, якою має бути мінімальна пенсія у 65-річному віці.