Картопля - один із основних овочів, які активно вживають українці. Цінники на нього досить стабільні, але наприкінці квітня фіксується незначне подорожчання. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Картоплю називають другим хлібом, адже вона використовується для приготування безлічі страв, наприклад, борщу, супу, деяких салатів тощо. На тлі значного подорожчання овочів цінники на картоплю стабільніші, але періодично також "скачуть".

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 27 квітня середній цінник на картоплю становить 10,24 гривні за кілограм. При цьому минулого місяця середня вартість овочів становила 10,10 гривні за кіло. Варто зазначити, що найвищий цінник на картоплю фіксується в мережі супермаркетів Megamarket – 13,90, а найдешевше овоч пропонується у Varus – 8,70 гривні за кіло.

Супермаркет, овочі: фото Знай.ua
Супермаркет, овочі: фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

При цьому молода картопля стала помітно доступнішою, ніж у березні. Цінник знизився з 23,01 до 14,50 гривні за кілограм. Незначно знизилася ціна рожевої картоплі – до 11,32 гривні за кіло, що на 50 копійок дешевше.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, супермаркети оновили ціни на популярні овочі: скільки коштуватимуть помідори, огірки, цибуля і морква.

Також наш портал інформував, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, улюблена страва багатьох стане делікатесом? В Україні різко зростає ціна овочів із борщового набору.