У березні 2023 року пройшла довгоочікувана індексація пенсій для непрацюючих пенсіонерів на рівні 19,7%.

Працюючих літніх українців теж не образили – їм перерахували розмір державної допомоги з 1 квітня, вони отримають виплати вже влітку, у червні, одразу за три місяці через те, що дані про сплачені внески із заробітних планів у 2023 році приходять із запізненням.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Кому було призначено підвищення з 1 квітня: працюючим пенсіонерам, які мають стаж не менше 35 років та пенсію не менше 7 000 гривень. Працюючим пенсіонерам, які отримали на 1 березня право на перерахунок із додаванням 24 місяців стажу. Тим, хто має два роки з моменту призначення пенсії чи попереднього перерахунку.

Але, що важливо, з 1 липня 2023 року відбудеться ще одна індексація пенсій, яка стосуватиметься "спеціальних виплат" — для вчених, держслужбовців та працівників органів місцевого самоврядування.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Хоча зараз уся увага привернена саме новому виду пенсій – накопичувальній системі. Реформі, яка вважається однією з найскладніших і найдовших, що колись проводилися в Україні.

Вартість реформи оцінюється у 30,8 мільярда гривень за перший рік, зокрема за компенсацію втрат від недонадходжень ЄСВ та сплату додаткового накопичувального внеску.

Нагадаємо, хто з пенсіонерів отримає надбавку майже 500 гривень: можуть розраховувати на бонус

Як повідомляв "Знай.uа", Пенсійний фонд урізав фінансування пенсій: скільки виплатили українцям

Знай.ua писав, доплата до пенсії за віком: українцям розповіли, чому нові виплати важко помітити