Для наших читачів, які стосуються отримання соціальних виплат, є дуже важливі новини. Є українці, які цікавляться питанням щодо своїх пенсій щодо втрати годувальника, а також соціальної допомоги під час того, коли вони влаштовуються на роботу.

Справа в тому, що деякі громадяни побоюються втратити всі свої виплати, якщо з'явиться нове офіційне джерело доходів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Telegram-каналу "СоціалкаUA".

Виплати. Фото: скриншот Youtube
Виплати. Фото: скриншот Youtube

Питання від українця звучить так: "Я інвалід з дитинства, отримую соціальну допомогу та пенсію щодо втрати годувальника. При працевлаштуванні на роботу ці виплати заберуть чи ні?".

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Експерти з пенсійних питань надали відповідь, яка вселяє впевненість: "Виплата пенсії у зв'язку із втратою годувальника та виплата соціальної допомоги, як особі з інвалідністю з дитинства, при працевлаштуванні не зупиняється. Однак про працевлаштування і до Пенсійного фонду, і до управління соціального захисту населення необхідно повідомити.

Відповідь "Соціального гіда", скріншот: СоциалкаUA
Відповідь "Соціального гіда", скріншот: СоциалкаUA

Також варто нагадати нашим читачам, що військові пенсії з інвалідності залежать від отриманої групи, а вимірюються у відсотках від грошового забезпечення. Їх ділять певні види. Перший вид - пенсії по інвалідності, що настала внаслідок війни.

Йдеться про поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов'язані з перебуванням на фронті: - І група інвалідності – 100% грошового забезпечення, але не менше 5 025 гривень; - ІІ група інвалідності – 80% грошового забезпечення, не менше 4610 гривень; - ІІІ група інвалідності – 60% грошового забезпечення, не менше 4 396 гривень.

Нагадаємо, українцям виплатять щонайменше 4186 гривень: хто має право отримати.

Раніше повідомлялося, що українцям підказали, як подати заяву на перерахунок пенсії онлайн: проста інструкція.

Також, грошова допомога до 5 травня: чи очікувати цього року на щорічні виплати.