Популярні українські супермаркети переглянули ціни на головний продукт – хліб. Деякі продукти трохи знизилися в ціні, але не обійшлося і без подорожчання. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні вже більше року спостерігається стрімке зростання цін на продукти, зокрема основні, такі як хліб. Це з цілою низкою чинників, які спровокувала повномасштабна війна. На кінець квітня супермаркети перерахували ціни на батон та пшеничний хліб.

Ціни на хліб, скріншот: YouTube
Ціни на хліб, скріншот: YouTube

Так, станом на 26 квітня середній цінник на пшеничний хліб становить 31,99 гривні за 650 грамів, що зовсім трохи дешевше, ніж було у березні (32,10 гривні). Хліб пшеничний "Цар Хліб" нарізка втратив у ціні суттєвіше - з 35,93 подешевшав до 32,96 гривні за 600 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще

Батон "Румянець" нарізка знизився в ціні з 22,07 до 21,60 гривні за 450 грамів. Втім, така цінова тенденція торкнулася не всієї продукції. Батон "Київський Нарізний" додав у ціні одразу більше гривні, подорожчавши до 27,50 гривні за 500 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети оновили цінники на гречку, соняшникову олію, сало та сир: скільки коштуватимуть продукти після Великодня.

Також наш портал інформував, що в Україні рекордно подорожчало м'ясо, але є надія на здешевлення: у Мінагрополітики поділилися прогнозом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські супермаркети встановлюють неправомірні ціни: у Держспоживслужбі порадили, куди звертатися.