Частина українських пенсіонерів отримає приємний бонус до пенсії у розмірі майже 500 гривень. Кому належить надбавка і як вона виплачується, розповідає портал gsminfo.

Незважаючи на повномасштабну війну та важку економічну ситуацію, уряд намагається виконувати всі обов'язки перед пенсіонерами та іншими незахищеними верствами населення. Зокрема пенсіонерам продовжують нараховувати вікові надбавки.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Право на такий бонус до виплат мають пенсіонери віком 70, 75 та 85 років. Розмір доплати різний, але чим старший українець, тим більше грошей він отримує. При цьому надбавка виплачується лише тим, хто має необхідний стаж та тим, чия пенсія після всіх індексацій та доплат не перевищує 10 340 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Розміри надбавок:

  • Пенсіонери від 70 та старші – плюс 300 гривень;
  • пенсіонери від 75 та старше – 456 гривень;
  • пенсіонери від 85 та старше – 570 гривень.

Надбавка нараховується разом із пенсією в автоматичному режимі, тому жодних додаткових дій від пенсіонера не потрібно. Втім, якщо кошти не надійшли, рекомендується уточнити причину в найближчому сервісному центрі ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв українцям підказали, як подати заяву на перерахунок пенсії онлайн: проста інструкція.

Також наш портал інформував, що пенсію можуть не призначити: у ПФУ розповіли, хто з українців ризикує залишитися без виплат.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, 6600 гривень на одного члена сім'ї: українцям допоможуть пережити період без тепла, як отримати допомогу.