В Україні найпопулярніші супермаркети переглянули ціни на деякі фрукти. Що і скільки подешевшало, показують дані цінового моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За час повномасштабної війни купівельна спроможність українців суттєво знизилася, оскільки в магазинах активно зростають ціни, чого не скажеш про зарплати та пенсії. Навіть звичні фрукти стали практично недоступними деяких категорій громадян. Втім, останніми днями квітня в супермаркетах спостерігається зниження цін.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Виноград

Так, станом на 25 квітня виноград у середньому продається по 171,57 гривні за кілограм. Для порівняння, минулого місяця середній цінник був помітно вищим – 189,64 гривні за кіло. Вартість винограду коливається від 149,00 до 189,00 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Мандарини

Мандарини впали у ціні з 72,97 до 64,40 гривні за кілограм. Вартість фрукта тримається в межах 62,90-65,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі. Водночас, мандарини клементин відчутно подорожчали - з 113,01 до 121,90 гривні за кіло.

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Лимони

Середній цінник на лимони опустився до 54,40 грн за кілограм, що на 5,31 грн дешевше, ніж місяцем раніше. Цінники на фрукти коливаються в межах 49,90-59,90 гривні за кіло.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, ми писали, в Україні змінилися ціни на макарони: скільки коштуватиме популярний продукт.