21 квітня Уряд заборонив стягувати заборгованість за житлово-комунальні послуги з переселенців і мешканців територій, де ведуться бойові дії.

Це стосуватиметься лише тих платежів, які утворились після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Оплата комуналки, кадр з відео
Оплата комуналки, кадр з відео

"Уряд схвалив розроблену Мінреінтеграції постанову, що забороняє стягувати з громадян заборгованість за житлово-комунальні послуги, створену після 24 лютого 2022 року", — зазначено в заяві.

Уряд відзначив, що заборона про стягнення комунальних платежів із громадян України буде діяти лише на тимчасово окупованих рф територіях чи територіях, де ведуться бойові дії (згідно з переліком Мінінтеграції).

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Квитанція про оплату за комуналку: zahid.espreso.tv
Квитанція про оплату за комуналку: zahid.espreso.tv

Заборона буде поширюватися лише на громадян України, які були змушені залишити свої будинки та переселитися до більш безпечних регіонів.

Для звільнення від сплати комунальних платежів українцям необхідно буде надати постачальнику комунальних послуг або управителю багатоквартирного будинку документи, що підтверджують їхню тимчасову відсутність.

Документи які необхідно надати:

  • довідка внутрішньо переміщеної особи
  • документ про тимчасовий притулок в іншій державі
  • документи щодо роботи, лікування, навчання або проходження військової служби

Нагадаємо, ми раніше писали що українців змушують платити за окупантів: поки ховались у підвалах, кати накрутили лічильники

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям спишуть борги за комуналку – хто може на це розраховувати

Також "Знай.ua" писав, що підвищення комунальних тарифів: експерт пояснив, чого насправді чекати