Олег Попенко в ефірі youtube-каналу розповів про зобов'язання, які взяв на себе Кабінет міністрів перед МВФ щодо підвищення тарифів.

За словами експерта з ЖКГ, Кабмін взяв на себе зобов'язання підвищити тарифи, але з застереженням, до чого МВФ прописав у меморандумі, що тарифи на комуналку піднімуть для населення після закінчення війни і через пів року після неї.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Тобто встановлено такий часовий проміжок, коли це має статися. Але я зауважив, що протискати це питання стали через різні грант-організації, які відзначають, відверто обурюючись, що "ми пропонуємо українському населенню, щоб у них була вода з крана у кожному житловому будинку, і щоб її можна було пити, але для цього необхідно підняти тарифи водоканалу лише у 2-2,5 раза". — зазначив експерт.

На думку Попенка, це є відверта брехня. Тому що досягти якісних послуг лише одним підняттям тарифів для отримання чистої води із крана неможливо. Внутрішньо будинкові мережі, труби водоканалу – вони взагалі не готові до того, щоб ними текла придатна для пиття вода.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Олег Попенко. Фото: Youtube
Олег Попенко. Фото: Youtube

Попенко нагадав, що 85% житлового фонду вимагають негайного капремонту. Це означає заміну всього.

Про тарифи на газ Олег Попенко зазначив, що раніше говорили, що тарифи на газ не ринкові, їх треба піднімати. Але зараз Попенко заспокоїв всіх українців, заявивши, що нібито міненерго надало інформацію, що зараз займається розробкою ПСО. (покладання спеціальних обов'язків) на Укргазвидобування та на 2023 -24 рік, тарифи на газ не зростатимуть.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Також Попенко зазначив, що у Польщі газ для побутових споживачів коштує 11-12 грн за куб. Але різниця між Польщею та Україною просто величезна і не лише у зарплаті — середня зарплата у Польщі сягає 1000 доларів, питання у тому, що Польща взагалі не видобуває газ, вона її повністю 100% купує. Просто держава дотує частину ціни за газ і продає населенню вдвічі дешевше.

Нагадаємо, ми писали, що люди очікували більшого: якою мала бути березнева індексація.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям стало простіше отримати субсидію щодо комуналки: головні зміни.

Також "Знай.ua" інформував, Кабмін українцям обіцяє списати борги за комуналку, кого стосується.