Ціни на популярні овочі в Україні почали стрімко зростати на початку весни. Експерти пов'язують це з тим, що сезонний попит серед покупців підвищився, але водночас на ринку відсутні необхідні об'єми тепличної продукції.

Багатьох українців хвилює питання, коли ситуація з овочами стабілізується і все почне дешевшати. До списку лідерів подорожчання, як всім відомо, увійшли помідори, огірки та цибуля.

Овочі в супермаркеті, фото press.lv
Овочі в супермаркеті, фото press.lv

Аналітик Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Павло Мартишев не знайшов, чим порадувати споживачів. За його прогнозом, ціни на овочі підвищуватимуться навіть ближче до літа.

"Ми чекатимемо сезону. У нас сезон все-таки буде пізнім, тому що Херсонська область все ще залишається в зоні бойових дій, а тепличні овочі не будуть продаватися дешево через те, що дорога електроенергія і газ. Немає сенсу продавати дешево овочі", – заявив експерт.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Щойно ринок заповниться свіжою вітчизняною продукцією, українці побачать падіння цін на огірки та помідори, але це станеться не раніше літа. Поки що доводиться задовольнятися імпортними овочами. З цибулею ситуація набагато складніша, оскільки дефіцит цієї позиції спостерігається у багатьох країнах світу.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

Нагадаємо, у платіжки буде страшно дивитися? Українцям розповіли, як у травні зміняться тарифи на світло та газ

Раніше ми писали про те, що можна майонез зробити: українські супермаркети поділилися цінами на яйця, соняшникову олію та цукор.

Як повідомляв Знай.ua, у Києві старі маршрутки замінять на інший транспорт через порушення: яким буде проїзд