Уряд готує систему перевірок для одержувачів пенсій, які здійснюють співробітники Міністерства фінансів та Пенсійного фонду (ПФУ).

Проект наказу вже розміщено на сайті Федерації профспілок (ФПУ) для громадського обговорення.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Першим кроком буде проведення валідації даних пенсіонерів для перевірки дотримання вимог щодо обміну інформацією. Наступним етапом стане аналіз відповідності персональних даних, а в заключному – встановлення правомірності призначення пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання.

Внаслідок цієї верифікації частка пенсіонерів може втратити право на отримання пенсії з низки причин, визначених законодавством.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Серед таких причин є помилки у прізвищі, отримання виплат на основі фальшивих документів, перебування за кордоном протягом певного часу, неприйняття пенсії протягом шести місяців та зміна місця проживання для переселенців.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Важливість цієї ініціативи полягає у забезпеченні справедливості та ефективності пенсійної системи, а також у боротьбі з шахрайством та зловживанням.

Уряд прагне забезпечити, щоб кожен громадянин отримував свої пенсійні виплати відповідно до законодавства, а пенсійні кошти використовувалися "правильно".

Нагадаємо, українцям готують два види пенсій – доведеться заробляти на старість самому

Як повідомляв "Знай.uа", пенсіонери можуть отримати надбавку 700 гривень - кому пощастило більше за інших

Знай.ua писав, українці можуть отримати 16 тисяч соціальної допомоги: як і кому можна подати заявку