Ціни на продукти в магазинах злетіли до небаченого рівня, тож багатьом українцям доводиться заощаджувати кожну копійку. У таких реаліях навіть трохи здешевлення продуктів починає радувати. Так, дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін, показують, що можна купити дешевше у другій половині квітня.

За час повномасштабної війни в Україні переважно спостерігається зростання цін на продукти харчування. Лише зрідка деякі категорії продуктів можуть порадувати здешевленням, але здебільшого незначним і тривалим. Так, у другій половині квітня у супермаркетах фіксується зниження цін на гриби, буряки та зелень.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Станом на 22 квітня середній цінник на печериці становить 109,70 гривні за кілограм. Для порівняння, у березні було майже на 8 гривень дорожче – 117,68 гривні.

Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін
Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Буряк також приємно тішить цінами. Вартість овочів знизилася з 10,41 до 8,73 гривні за кілограм. У мережі супермаркетів Varus коренеплід коштує найдешевше - 6,60 гривні за кілограм.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Салат Пучок-Свіжачок подешевшав з 59,25 до 57,60 гривні за 170 грамів. Цінники коливаються у діапазоні від 52,90 до 59,99 гривні, залежно від торгової мережі.

Ціни на салат. Фото: скрін Мінфін
Ціни на салат. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українців ощасливили новими цінниками на яйця: за скільки можна взяти десяток.

Також наш портал інформував, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.

Крім того, ми писали, що їжа стала розкішшю: як змінилися ціни на продукти за рік, дешевого не залишилося нічого.